WEBBHANTERING

Vad är webbhantering?

Webbhantering hänvisar till alla aktiviteter som ingår i processen för att publicera och underhålla en hemsida på webben. Även om många individer och företag skapar och hanterar sina egna hemsidor så designas och underhålls majoriteten av hemsidor professionellt av webbyråer; detta beror på att varje fas av webbplats-utveckling kräver teknisk expertis.

Webbplatshantering innebär ett antal olika tjänster som kombineras så att du inte behöver oroa dig för din webbplats. I grund och botten, när du anlitar ett företag som vårt för att hantera din webbplats, gör vi allt webbplatsrelaterat arbete och allt du behöver göra är att berätta vad du behöver.

Webbhantering kan delas in i tre huvudkategorier: Säkerhet, innehållshantering och webbplatsstöd.

Dator 6.png

Säkerhet

Webbplatssäkerhet är den viktigaste komponenten i någon bra webbplatshanteringstjänst. Alla webbplatser är under konstant attack av hackare och cyberbrottslingar. De allra flesta av dessa attacker är automatiserade och är utformade för att använda din webbplats som en plattform för att infektera dina besökares datorer. Att se till att din webbplats är säker och att arkitekturen som den är byggd på är uppdaterad är en viktig del av alla webbhanteringsstjänster. Det inkluderar både passiv hantering som att uppdatera webbplatsarkitekturen samt ställa in bra brandväggar för att blockera potentiella hackare och skadlig programvara.

Innehållshantering

Detta är den andra stora komponenten i en webbplatshanteringstjänst. En webbplats ska vara ett objekt som kontinuerligt uppdateras och förbättras. Det viktigaste du kan göra för att din webbplats ska bli framgångsrik är att regelbundet lägga till innehåll. Att lägga till innehåll på en webbplats är inte så enkelt som att klistra in lite text och klicka på publicera. Innehållshantering inkluderar saker som att publicera blogginlägg, lägga till fotografier, fixa webbplatsens sidor och liknande.

Om du till exempel driver en restaurang vill du hålla din meny uppdaterad och lägga till säsongsmenyer eller specialerbjudanden på webbplatsen. Chansen är stor att du inte vill bli besvärad med att göra dessa saker och det är lättare att lägga ut detta till ett externt företag där allt du behöver göra är att skicka dem ett e-postmeddelande så kommer de att göra det åt dig.

En viktig faktor för bra innehållshantering är att optimera innehållet på webben. Korrekt formatering av innehåll för webben är en konst och en vetenskap, och det kräver förståelse för både HTML men SEO också. Detta gäller också för att publicera bilder, som bör optimeras både med taggar men komprimeras i storlek så att de håller din webbplats snabb.

Webbplatsstöd

Resten av aktiviteterna går under allmänt webbplatsstöd. Detta omfattar ett brett spektrum av saker. Om du till exempel vill anpassa webbplatsens layout eller ändra navigeringsmenyn skulle det vara en del av din webbplatshanteringstjänst. Vi inkluderar också några andra tjänster under detta paraply, inklusive att lägga till e-postadresser, hjälpa till med glömda lösenord och svara på eventuella frågor som du har relaterat till din webbplats eller din närvaro på nätet.

Alla webbplatser kräver ledning oavsett om det läggs ut på ett företag som Volvo eller om det görs av en anställd i hemmet. För många företag är det mycket mer kostnadseffektivt att lägga ut dessa uppgifter till ett företag som är specialiserat på det, eftersom det är svårt och dyrare att hitta en anställd som är effektiv i alla led av ledningen.

Dator 7.png
Dator 5.png

Vi gör allt!

En webbplats utan någon ledning/ansvarig ger inte optimala resultat och intäkter.

Våra webbplatshanteringstjänster tar hand om alla dina webbplatsbehov och gör att din hemsida kan expandera så att du kan fortsätta växa ditt online-rykte!

Begär en offert

Behöver du en offert på ett omarbete eller ett nytt projekt?
Ge oss lite detaljer om ditt projekt och låt oss hjälpa till!