WEBBDESIGN

Vad är webbdesign?

Webbdesign avser utformningen av webbplatser som visas på internet. Det hänvisar vanligtvis till användarupplevelsen av webbplatsutveckling snarare än mjukvaruutveckling. Webbdesign var tidigare fokuserad på att utforma webbplatser för stationära webbläsare; sedan mitten av 2010-talet har design för mobil- och surfplattor blivit allt viktigare.

En webbdesigner arbetar med utseendet, layouten och i vissa fall innehållet på en webbplats. Utseende avser till exempel färger, typsnitt och bilder som används. Layout hänvisar till hur information struktureras och kategoriseras. En bra webbdesign är enkel att använda, estetiskt tilltalande och passar webbplatsens användargrupp och varumärke. Många webbsidor är utformade med fokus på enkelhet, så att ingen främmande information och funktionalitet som kan distrahera eller förvirra användare visas. Eftersom en webbsten för en webbdesigners produktion är en webbplats som vinner och främjar målgruppens förtroende, är det avgörande att ta bort så många potentiella användarfrustrationspunkter som möjligt.

Dator 2.png

Två av de vanligaste metoderna för att utforma webbplatser som fungerar bra både på stationära och mobila enheter är responsiv och adaptiv design. I responsiv design rör sig innehåll dynamiskt beroende på skärmstorlek; i adaptiv design är webbplatsens innehåll fixat i layoutstorlekar som matchar vanliga skärmstorlekar. Att bevara en layout som är så konsekvent som möjligt mellan enheter är avgörande för att upprätthålla användarnas förtroende och engagemang.

Dator 3.png

Kreativa webbdesigntjänster

Våra webbdesigntjänster kan hjälpa till att återupptäcka ditt företags image. Den blandning av stil och teknik vi erbjuder i kombination med vår expertis gör att ditt företag lyckas på webben.

Aparlo specialiserar sig på att skapa unika och avancerade hemsidor. Vi strävar ständigt efter att leverera produkter som överträffar dina förväntningar. Vårt mål är att få dig att sticka ut med stil och bli ihågkommen.

Här på Aparlo anser vi att webbdesign bör fokusera på följande:

  • Ta hänsyn till behoven och känsligheten hos hemsidans målgrupp.

  • Använd grafiska element som passar demografin hos målgruppen. Komplettera hemsidans centrala budskap.

  • Använd enande element för att förstärka designen på hela hemsidan.

  • Gör hemsidan och dess ägare förtroendegivande.

Begär en offert

Behöver du en offert på ett omarbete eller ett nytt projekt?
Ge oss lite detaljer om ditt projekt och låt oss hjälpa till!