MARKNADSFÖRING

Marknadsföring 3.png

Vad är marknadsföring?

Marknadsföring avser aktiviteter som ett företag åtar sig för att främja köp eller försäljning av en produkt eller tjänst. Marknadsföring inkluderar reklam, försäljning och leverans av produkter och tjänster till konsumenter eller andra företag. Marknadsföring är uppsättningen av processer för att skapa, kommunicera, leverera och utbyta erbjudanden som har värde för kunder, företag och samhället i stort. År 2017 beskrev The New York Times marknadsföring som "konsten att berätta historier så fängslande att människor tappar koll på sina plånböcker''.

Om målet med ditt företag är att sälja fler produkter eller tjänster, är marknadsföring det som hjälper dig att uppnå det målet. Allt du använder för att kommunicera med dina kunder på ett sätt som övertalar dem att köpa dina produkter eller tjänster är marknadsföring, inklusive reklam, sociala medier, kuponger, försäljning och till och med hur produkter visas.

Förstå marknadsföring

Det är en av de viktigaste komponenterna i företagsledning och handel. Marknadsföring hjälper företag att rikta sin produkt eller tjänst till andra företag (så kallad B2B-marknadsföring) eller direkt till konsumenter (B2C-marknadsföring). Oavsett vem som marknadsförs till gäller flera faktorer.

Marknadsföringsmixen, som beskriver produktens detaljer och hur den kommer att säljas, påverkas av miljön kring produkten, resultaten av marknadsundersökningar och egenskaperna hos produktens målgrupp. När dessa faktorer har bestämts måste marknadsförare sedan bestämma vilka metoder som ska användas för att marknadsföra produkten, inklusive användning av kuponger och andra pristillskott.

Marknadsföring 1.png

Uttrycket marknadsföring, som vanligtvis kallas attrahera kunder, innehåller kunskap som erhållits genom att studera hanteringen av utbytesrelationer och är affärsprocessen för att identifiera, förutse och tillgodose kundernas behov och önskemål.

Nyckeln till framgångsrik marknadsföring är att hitta rätt marknadsföringsstrategi - inklusive ditt budskap, timing och kommunikationsmetod - för att nå och påverka dina konsumenter.

Varför är marknadsföring viktig?

Marknadsföring informerar:
På basnivå är marknadsföring användbar för kundutbildning. Visst, du känner till din produkts alla egenskaper men känner dina konsumenter till dem? För att köpa in en produkt måste din publik ha en gedigen förståelse för vad den gör och hur den fungerar. Marknadsföring är det mest effektiva sättet att kommunicera din värdeproposition till dina kunder på ett roligt och intressant sätt. Om konsumentutbildning finns på din prioriterade lista bör marknadsföring också vara det.

Marknadsföring utjämnar:
Modern marknadsföring är ett billigare spel än någonsin tidigare. Sociala medieplattformar och e-postkampanjer har gjort det möjligt att nå ut till konsumenterna på ett mycket mer ekonomivänligt sätt. För små och medelstora företag kan smart marknadsföring till och med utjämna spelplanen när det gäller att konkurrera mot stora konkurrenter. I själva verket kan marknadsföring till och med ge små och medelstora företag en fot in i en stor marknad. På grund av deras mindre karaktär har småföretagsledare ofta mycket mer tid att uppmärksamma varje kund individuellt via de olika marknadsföringsplattformarna. Moderna konsumenter värdesätter upplevelse över prissättning, så denna typ av en-mot-en-interaktion kan driva kunder i din riktning över större varumärken.

Marknadsföring upprätthåller:
Marknadsföring är mer som mat än medicin. I huvudsak är marknadsföring tänkt att upprätthålla ett företags närvaro - inte avhjälpa brist på engagemang. I den meningen är marknadsföring något som företag behöver skapa och hantera varje dag för att upprätthålla en sund relation med sina konsumenter. Marknadsföring är viktigt eftersom det gör det möjligt för företag att upprätthålla långvariga och ständigt närvarande relationer med sin publik. Det är inte en engångsfix, det är en pågående strategi som hjälper företag att blomstra.

Marknadsföring engagerar:
Kundengagemang är hjärtat i alla framgångsrika företag - detta gäller särskilt för små och medelstora företag. Marknadsföring löser frågan om hur man kan hålla ett samtal på gång när kunden har gått ut genom dörren. Tidigare utgjorde ansikte mot ansikte interaktioner mycket av B2C-engagemang. Du besöker en lokal restaurang, pratar med värdinnan, skrattar med servitören, vinkar hej till ägaren etc. Medan det personliga engagemanget fortfarande lever och är bra, räcker det inte längre. Konsumenterna vill engagera sig utanför butiken. Det är här marknadsföring kommer in. Din publik vill skapa en relation med ditt varumärke, och marknadsföring kan användas för att göra just det.

Marknadsföring 2.png

Marknadsföring säljer:
Marknadsföring är viktigt eftersom det hjälper dig att sälja dina produkter eller tjänster. Kärnan i alla företag är att tjäna pengar och marknadsföring är en viktig kanal för att nå det slutmålet. Många företag skulle inte existera idag utan marknadsföring eftersom marknadsföring i slutändan är det som driver försäljningen. Visst måste du ha en bra produkt, men om folk inte vet om dina erbjudanden till att börja med, hur kan du generera försäljning? Enkelt uttryckt: Du kan inte. Små och medelstora företag måste skapa nytt och inbjudande innehåll för att dra in kunderna och leda dem till ett köp. Marknadsföring hjälper försäljning och försäljning hjälper ditt företag - vad mer kan du be om?

Marknadsföring växer:
Marknadsföring är en viktig strategi för att säkerställa ditt företags tillväxt. Medan dina nuvarande kunder alltid bör vara din huvudprioritet, kan marknadsföringsinsatser hjälpa dig att utöka denna bas. Lite ansträngningar som inlägg på sociala medier och e-postkampanjer kan inte bara engagera befintliga konsumenter utan sprida ordet till nya potentiella kunder. I huvudsak säkerställer marknadsföring ditt företags framtid genom nytt och gammalt kundengagemang.

Vi kan hjälpa till!

Aparlo är marknadsföringsbyrån som garanterar bästa framgång för dig och ditt företag. Vi är proffs och vet hur du uppnår de bästa resultaten för ditt företag. Vi vet hur man kombinerar ditt företag och marknadsföring till en ostoppbar kombination.

Vi guidar dig genom vår omfattande process som kretsar kring dina behov. Genom att arbeta med dig genom varje steg så ser vi till att du känner dig representerad och presenterad genom allt vi gör. Vi erbjuder flera tjänster inom marknadsföring: copywriting, outbound marketing, inbound marketing, digital marknadsföring, traditionell (offline) marknadsföring, content marketing, e-post kampanjer, SEO, sociala medier marknadsföring m.m.

Begär en offert

Behöver du en offert på ett omarbete eller ett nytt projekt?
Ge oss lite detaljer om ditt projekt och låt oss hjälpa till!