GRAFISK DESIGN

Vad är grafisk design?

Grafisk design är konsten för visuell kommunikation som kombinerar bilder, ord och idéer för att förmedla information till allmänheten, särskilt för att producera en specifik effekt. Med andra ord är grafisk design kommunikationsdesign: det är ett sätt att förmedla idéer genom grafik och design. 

 

När du tänker på grafisk design, tänker du på konstnärliga annonser? Iögonfallande grafik på hemsidor? Fantastiskt arrangerade uppslag i tidningar? Även om dessa exempel verkligen passar under definitionen av grafisk design, omfattar termen mycket mer: affischer, infografik, bokomslag, produktetiketter, logotyper, visitkort, skyltar, webbplatslayouter, mobilappar, mjukvarugränssnitt - listan fortsätter.

Grafisk design tar grafiska och textuella element och implementerar dem i flera typer av media. Det hjälper producenten att få kontakt med konsumenten. Det förmedlar budskapet från projektet, evenemanget, kampanjen eller produkten.

Flygblad3.png

Grafisk design kan användas av företag för att marknadsföra och sälja produkter genom reklam, av webbplatser för att förmedla komplicerad information på ett smältbart sätt genom infografik, eller av företag för att utveckla en identitet bland annat genom varumärke.

Varför är grafisk design viktigt?

Företagen behöver tjänster från professionella grafiska formgivare för att skapa effektivt marknadsföringsmaterial som broschyrer, visitkort, broschyrer, banderoller etc. Grafisk design handlar om att designa och bygga en varumärkesimage.

Det finns många fördelar med grafisk design för företag när de används effektivt: grafisk design kan bidra till att öka din marknadsföring och reklamkampanj med hjälp av effektiv visuell kommunikation. Det kan hjälpa till att informera, utbilda eller övertala din målgrupp för att omvandla det till försäljning.
 

Vad finns det för fördelar?

Positivt första intryck
Utformningen av din logotyp avgör hur ditt företag ses av potentiella kunder. Om du har en ointressant eller svår logotyp kan potentiella kunder titta bort och inte visa något intresse för ditt varumärke eller företag.

Å andra sidan, om du har en intressant och unik logotyp kommer människor att lockas till den samt gör dem mer benägna att komma ihåg den.

En professionell och erfaren grafisk formgivare kan designa och skapa en logotyp som är en verklig representation av dina affärsvärden, som är attraktiv och unik som kan bidra till att skapa ett positivt första intryck i konsumenternas sinne.

LoggaMed_Text.png

Professionell image
Användningen av logotyper, bilder och grafik i ditt marknadsföringsmaterial, webbplats och på sociala mediaplattformar kan hjälpa till att skapa enhetlighet.

Välplanerad och utförd grafisk design erbjuder visuell konsistens genom hela marknadsföringen, vilket hjälper till att bygga företagets identitet och förbättra dess varumärkesigenkänning.

Denna enhetlighet ger en professionell bild av ditt företag.

Varumärkesigenkänning
Den största fördelen med grafisk design för företag är att den hjälper till att skapa en visuell identitet för varumärket som återspeglar företagets värderingar och mål.

Företagets logotyp används i alla aspekter av affärskommunikationen, direkt från pappersvaror, broschyrer till annonser eller på webbplatsen. Alla hjälper till att bygga en stark varumärkesidentitet.

En effektiv grafisk design kan erbjuda en direkt koppling mellan företagets värden och de produkter eller tjänster som erbjuds.

Kommunikation
Grafisk design hjälper till med effektiv kommunikation med tittarna eftersom visuella hjälpmedel är bättre på att kommunicera idéer.

En kreativt utformad, informativ grafik eller bild jämfört med endast ord kan kommunicera idéer och information mer effektivt.

Professionellt utformad grafik och bilder kan hjälpa till att skapa ett positivt intryck och effektiv kommunikation av meddelandet.

Bygga förtroende och trovärdighet
Grafisk design hjälper till att skapa en professionell varumärkesimage. Denna professionella image hjälper till att bygga upp förtroende och trovärdighet hos konsumenterna. Att bygga förtroende hjälper till att övertyga köparna om kvaliteten på de produkter eller tjänster som erbjuds.

Företag som har kunnat bygga stark goodwill (värdet av ett företags rykte och anseende) genom åren är de som kan blomstra på längre sikt. Bra grafisk design är användbart för att skapa effektiv kommunikation som kan hjälpa till att öka förtroendet och trovärdigheten.

Högre omvandlingar
Den viktigaste fördelen med grafisk design för företag är att den kan hjälpa till att få hög synlighet, vilket i sin tur kan leda till högre omvandlingar. Högre synlighet, effektiv kommunikation, förbättrad trovärdighet: alla fördelarna ovan hjälper till att förbättra försäljning och intäkter.

Effektiv grafisk design lockar fler konsumenter till webbplatsen eller butiken, vilket ökar chanserna för konverteringar.

Dator 10.png

Behöver ditt företag en ny logotyp eller någon annan grafisk design för att marknadsföra dina produkter eller tjänster?

På Aparlo designar vi grafik med ett marknadsföringsperspektiv. Våra skapelser är inte bara visuellt tilltalande utan de uppfyller också våra kunders marknadsföringsmål.

Design är kärnan i allt vi gör. Vi skapar design som levererar rätt budskap. Vi skapar alla typer av meningsfulla designer: logotyper, broschyrer, visitkort, rapporter, kataloger, böcker, annonser, affischer, flygblad och webbplatser m.m. för kunder som vill göra skillnad genom sitt arbete precis som vi gör genom vårt.

Begär en offert

Behöver du en offert på ett omarbete eller ett nytt projekt?
Ge oss lite detaljer om ditt projekt och låt oss hjälpa till!